Reivindiquem el paper de l’amanida en la nostra cuina. No. No és un plat avorrit. Ni insípid. Una amanida pot ser rica i deliciosa. Avui et presentem un plat d’hivern amb un formatge espectacular: Stilton.
El Stilton és un meravellós formatge blau sense pasteuritzar, perfecte per a degustar en aquests freds dies d’hivern. Ho combinarem amb ceba, ruca i llonza llaminera.
Què necessito?
Ingredients per a 2 persones
Llonza llaminera
Oli d’oliva verge extra
1 ceba a rodanxes, molt fines
1 cullerada de vinagre de Mòdena
75 grams de tomàquet cherry
55 grams de ruca
60 grams de formatge Stilton sense escorça
Sal i pebre negre
Com puc fer aquesta amanida?
Unta la llonza amb oli pels dos costats i salpebra. Escalfa la planxa i quan estigui ben calenta, daura el filet per les dues cares. Quan acabis, reserva’l.
Abaixa el foc de la paella i salteja la ceba. Que agafi color. Quan acabis, col·loca-la a la font i tira una mica de vinagre de Mòdena per sobre.
Amb el foc encara encès, salteja els tomàquets. Afegeix-los a la font.
Talla a tires la llonza. Afegeix la ruca a la font i barreja tots els ingredients. Emplata i col·loca la llonza a sobre de l’amanida.
I ara ve el detall final. Posa el formatge Stilton sobre de tot i rega-ho amb una mica d’oli.
Aquesta amanida casa amb una baguette cruixent o una xapata i patata al forn. Acompanya-la amb un Cabermet Sauvignon -tot i que el vi negre no sol ser el millor company de taula del formatge blau- que sigui afruitat. La carn i la ceba contrasten amb el sabor amarg del formatge i el vi ho embolcalla a la perfecció.