Els Formatges de Medrán al dia

Amanida de Stilton, llonza i ceba

Reivindiquem el paper de l’amanida en la nostra cuina. No. No és un plat avorrit. Ni insípid. Una amanida pot ser rica i deliciosa. Avui et presentem un plat d’hivern amb un formatge espectacular: Stilton.

El Stilton és un meravellós formatge blau sense pasteuritzar, perfecte per a degustar en aquests freds dies d’hivern. Ho combinarem amb ceba, ruca i llonza llaminera.

Què necessito?

Ingredients per a 2 persones
Llonza llaminera
Oli d’oliva verge extra
1 ceba a rodanxes, molt fines
1 cullerada de vinagre de Mòdena
75 grams de tomàquet cherry
55 grams de ruca
60 grams de formatge Stilton sense escorça
Sal i pebre negre

Com puc fer aquesta amanida?

Unta la llonza amb oli pels dos costats i salpebra. Escalfa la planxa i quan estigui ben calenta, daura el filet per les dues cares. Quan acabis, reserva’l.

Abaixa el foc de la paella i salteja la ceba. Que agafi color. Quan acabis, col·loca-la a la font i tira una mica de vinagre de Mòdena per sobre.

Amb el foc encara encès, salteja els tomàquets. Afegeix-los a la font.

Talla a tires la llonza. Afegeix la ruca a la font i barreja tots els ingredients. Emplata i col·loca la llonza a sobre de l’amanida.

I ara ve el detall final. Posa el formatge Stilton sobre de tot i rega-ho amb una mica d’oli.

Aquesta amanida casa amb una baguette cruixent o una xapata i patata al forn. Acompanya-la amb un Cabermet Sauvignon -tot i que el vi negre no sol ser el millor company de taula del formatge blau- que sigui afruitat. La carn i la ceba contrasten amb el sabor amarg del formatge i el vi ho embolcalla a la perfecció.

A gaudir!

8 formatges per a 8 sandvitxos

Cansat de fer sempre el mateix sandvitx? Amb ganes de descobrir noves maneres de fer un biquini? Et presentem 8 maneres diferents de fer sandvitxos amb 8 formatges amb sabors únics; perquè cada formatge mereix una especial atenció:

  • Sandvitx d’ibèric (per prendre calent): Necessitareu 2 llesques de pa de motlle, 2 talls de pernil ibèric i 2 talls de formatge Comté.
  • Sandvitx Mallorquí (per prendre calent): Necessitareu 2 llesques de pa de motlle, 1 tall de sobrassada de Mallorca i 2 talls de formatge Emmental francès.
  • Sandvitx Grec (per prendre calent): Necessitareu 2 llesques de pa de motlle, formatge Feta a dauets i 1 tall de mortadel·la o pernil cuit.
  • Sandvitx Italià (per prendre fred o calent): Necessitareu 2 llesques de pa de motlle, 2 talls de formatge Asiago i 1 tall de pernil cuit.
  • Sandvitx blau (per prendre calent): Necessitareu 2 llesques de pa de motlle, aixafeu formatge rocafort en una cassola i poseu-li una mica de crema de llet fins aconseguir una massa compacta. Una vegada teniu la “crema” unteu-la a les dues llesques.
  • Sandvitx fumat (per prendre calent): Necessitareu 2 llesques de pa de motlle, 3 tires de bacó fumat i 2 talls de formatge Gruyère o Appenzeller.
  • Sandvitx de paté (per prendre calent): Necessitareu 2 llesques de pa de motlle, paté a la vostre elecció i 1 tall de formatge del Cadí.
  • Sandvitx de melmelada (per prendre fred): Necessitareu 2 llesques de pa de motlle, unteu-les amb la vostra melmelada preferida i afegiu 2 talls de formatge fresc.