Història

Així comença tot

Fa 50 anys, el Joan i la Remei van obrir una petita cansaladeria al seu barri, just a sota del domicili familiar. Feia molt poc que havien arribat de Cardona i les jornades laborals eren interminables. Si els hi pregunteu, us parlaran de com s’omplia la botiga per Nadal, de la gran quantitat de carn fresca que es venia cada dia i de quanta gent calia per elaborar tots els embotits i les botifarres. En Joan Medrán va aprendre l’ofici a Sant Joan de Vilatorrada a la dècada dels 40 i la seva esposa, la Remei del Bas, va defensar el taulell mentre criava als seus dos fills, Manel i Joan Carles i les seves filles, Joana i Esther.

El 9 d’octubre de 1958 obrien la primera botiga i l’obrador artesanal. Foren anys en què gràcies a la col·laboració dels seus germans i cunyats, com la Maria i el Llorenç, l’Amparo i el Jaume o la Conxa i l’Amor; el negoci prosperà.

El somni creix

Anys més tard, el seu fill gran i les seves filles van agafar el relleu del negoci familiar que ja s’havia ampliat als principals mercats de la ciutat. El Manel, la Joana i l’Esther van créixer entre l’aroma dels pernils i el soroll dels ganivets. Van aprendre de mirar com els pares despatxaven i elaboraven. Van veure com la botiga de barri s’ampliava al Mercat Creu Alta l’any 1966, al Mercat Central el 1975. El 1988 amb la transformació de la ciutat de Sabadell s’obria la botiga de la Plaça d’Espanya que cada diumenge ofereix els plats cuinats que elabora el marit de l’Esther, el Josep. El marit de la Joana, el Jaume, s’encarrega de dirigir l’obrador artesanal. El 1990 el Mercat de Can Gambús va ser l’aposta de l’empresa familiar d’obrir-se als nous barris de la ciutat.

Preparats pel futur

El 2008 l’empresa familiar arriba als seus 50 anys en plena forma. Els forts ciments que crearen el Joan i la Remei han estat reforçats amb la tasca del Manel, la Joana i l’Esther que, gràcies a la indispensable feina de les seves parelles, la Paqui, el Jaume i el Josep; han fet créixer allò que els seus pares els van deixar.

A l’any 2007 vam obrir la nostra porta a la xarxa per entrar en contacte amb persones com tu. Encara que no sempre podem participar tan activament com voldríem, ens agrada obrir espais a la participació per conèixer la teva opinió. No és el futur, és el present.

Vivim en un món ple de reptes. En un context difícil. Però ens agrada saber que podem ajudar-te dia a dia.

A Medrán la gran lliçó de l’experiència ens fa créixer cada dia.