Sí, ho has encertat: el popular frankfurtpren el seu nom de la ciutat alemanya de Frankfurt i la seva regió. Va ser allà on es va inventar i es ve produint des, segons diuen, 1562. Segons expliquen, es va servir a la coronació de l’emperador Maximilià II. I avui pot ser a la teva taula. Quina voltes dóna la vida!
Estimats pels nens… i pels pares que els cuinen, els nostres frankfurts són un mos perfecte per quan tenim poc temps per cuinar, estem a punt de veure una eliminatòria de Champions o ens ve de gust sopar amb amics a ritme de pur Rock n’roll americà. A diferència d’altres tipus de salsitxes, aquesta es produeix només amb carn de porc.
La carn es tritura, molt, fins que és molt fina. Imagina el que pot aconseguir una thermomix. Ho fem al costat de les espècies que li donen aquest sabor tan especial ia baixa temperatura. En fer-ho, aconseguim una pasta homogènia, fruit d’aquesta emulsió. Pensa una mica en el que passa quan fas maionesa a casa.
Ara, cal donar forma a aquesta pasta. Amb budell natural o artificial, embotir un a un, i gràcies a una màquina, les salsitxes. És un moment laboriós i quan ho fem a l’obrador, pots veure a diversos dels nostres col·laboradors treballant a preu fet.
Després d’això, passem a la caldera per coure’ls a 80 º C. I nosaltres acabem el procés aquí. Altres marquen passen aquí al procés de fumat, però sabem que molts dels nostres clients prefereixen la salsitxa així, sense fumar.
D’aquí, passem al seu envasat. Els envasem al buit, de sis en sis. Encara que en les nostres botigues els pots trobar a granel. També elaborem frankfurts amb bacó i formatge, que envasem al buit en paquets de 4 i 5 unitats.
Ara només has de cuinar-los. Acompanyar d’un bon panet i, si vols, salses com quetxup, mostassa… A gaudir-los!
Comparteix
Un comentari per Com es fa una salsitxa de Frankfurt
Pingback: Cansaladeries Medrán » Que el Barça-Milan no et tregui la gana