Sí, ho has encertat: el popular frankfurt pren el seu nom de la ciutat alemanya de Frankfurt i la seva regió. Va ser allà on es va inventar i es ve produint des, segons diuen, 1562. Segons expliquen, es va servir a la coronació de l’emperador Maximilià II. I avui pot ser a la teva taula. Quina voltes dóna la vida!
Diuen que hi ha dues coses que és millor no saber com es fan: les lleis i les salsitxes. Però t’explicarem com fem a Cansaladeries Medrán els nostres famosos frankfurts.
Estimats pels nens… i pels pares que els cuinen, els nostres frankfurts són un mos perfecte per quan tenim poc temps per cuinar, estem a punt de veure una eliminatòria de Champions o ens ve de gust sopar amb amics a ritme de pur Rock n’roll americà. A diferència d’altres tipus de salsitxes, aquesta es produeix només amb carn de porc.
La carn es tritura, molt, fins que és molt fina. Imagina el que pot aconseguir una thermomix. Ho fem al costat de les espècies que li donen aquest sabor tan especial ia baixa temperatura. En fer-ho, aconseguim una pasta homogènia, fruit d’aquesta emulsió. Pensa una mica en el que passa quan fas maionesa a casa.
Ara, cal donar forma a aquesta pasta. Amb budell natural o artificial, embotir un a un, i gràcies a una màquina, les salsitxes. És un moment laboriós i quan ho fem a l’obrador, pots veure a diversos dels nostres col·laboradors treballant a preu fet.
Després d’això, passem a la caldera per coure’ls a 80 º C. I nosaltres acabem el procés aquí. Altres marquen passen aquí al procés de fumat, però sabem que molts dels nostres clients prefereixen la salsitxa així, sense fumar.
D’aquí, passem al seu envasat. Els envasem al buit, de sis en sis. Encara que en les nostres botigues els pots trobar a granel. També elaborem frankfurts amb bacó i formatge, que envasem al buit en paquets de 4 i 5 unitats.
Ara només has de cuinar-los. Acompanyar d’un bon panet i, si vols, salses com quetxup, mostassa… A gaudir-los!
Autor: Cansaladeries Medrán
No ens deixa de fascinar la història del McRib, l’entrepà de carn de porc de la cadena de menjar ràpid McDonalds. La seva intermitència a les botigues de la cadena ha fet d’aquest entrepà una mena de mite. Ja saps que el que a nosaltres ens agrada és el menjar sa… però si no pots viure sense ell o vols fer una versió una mica més elaborada, segueix aquest post al peu de la lletra.
Una costella sense os. Ja saps que només has de demanar-la teva botiga;)
Salsa barbacoa. La que més t’agradi.
Un panet. Pot ser amb llavors. Recorda que ha de ser esponjós.
Una mica de ceba.
Cogombret.
En una planxa o paella ben calenta, amb una mica d’oli, cuina bé la costella. Volta i volta quan estigui ben daurada. Si tens barbacoa, no dubtis en fer-la a la graella. Et quedarà molt més bo.
Cobreix la costella, mentre estigui calenta, amb salsa barbacoa.
Col·loca-la al panet lleugerament calent. No ho posis a la torradora… es torrarà i no vols tenir una textura cruixent. Pots utilitzar el microones -uns pocs segons- o escalfar una mica el forn i deixar-lo molt poc temps. El just perquè s’escalfi.
Posa una mica de ceba i cogombret en làmines sobre de la costella. Cobreix l’entrepà amb l’altra meitat del panet i serveix-lo.
Autor: Cansaladeries Medrán
Entre paneres nadalenques, regals o fins i tot alguna rifa, potser ha arribat a la teva cuina un bon pernil o una espatlla. Sí, ja sabem que és impossible resistir-se al autèntic rei de la festa però… de vegades no hi ha més remei que veure-ho amb recel. Perquè no saps tallar-lo.
Tranquil·litat. Si us plau, tranquil·litat. Sabem el que pots sentir quan et passa això. Nosaltres som especialistes en el tall de pernil i sí, és un art. Però som conscients que el ganivet t’espanta. Més si no tens a mà un bon ganivet perniler o un perniler. Però hi ha solucions per a tot.
Pots venir a nosaltres i preguntar les tarifes de tall i envasat de pernils i espatlles. Però si vols aventurar-te i vols aprendre a tallar pernil d’una vegada, pots ajudar-te del teu mòbil o tablet.
Navidul ha llançat una aplicació, “El Corte del Jamón de Navidul” que pot ensenyar-te a tallar pernil. La pots descarregar en iPhone, iPad i Android. Té dues parts, una teòrica i una pràctica, en la qual pots jugar a tallar aquest deliciós menjar.
Si et quedes amb ganes de més, pots buscar vídeos a Youtube o bé… preguntar-nos a nosaltres.
Autor: Cansaladeries Medrán
[nm-mc-form fid=”4″]
1 Comentari